De krachtigste tool in het behalen van succes.

Twee redenen waarom visualisatie de manier is om je doel te crushen.


Visualisatie heeft vaak een zweverig tintje en bijgevolg halen velen er hun neus voor op. Je hoeft echter niet, omringd door kaarsen, naar panfluit muziek te luisteren in een spiritueel gewaad. Alles mag natuurlijk, if that’s what you fancy.
Dromen, maar dan anders.


  • Visualisatie is dé krachtigste tool in het behalen van je doel. Ikzelf deed er zo’n drie jaar over vooraleer ik het een oprechte kans gaf. In de jacht naar mijn persoonlijke doel begon ik boeken te lezen over succes en persoonlijke zelfontwikkeling. Visualisatie kwam in elk boek aan bod; het werd onmogelijk om het géén kans te geven.

  • In feite is visualiseren een kwestie van je verbeelding trainen. Net zoals je droomt, en even vergeet dat je niet echt poedelnaakt in de winkel staat. Je zou het kunnen zien als bewust dromen. Je stelt je het leven voor na het behalen van je doel, tot in detail. Wie je bent, wat je doet, welk vermogen je hebt, welke job, je woning, kinderen, partner,...


Hoe meer je visualiseert, hoe meer details je zult toevoegen in je verbeelding. Of je het in stilte doet of je legt je favoriete R&B plaat op; het gaat erom dat het beeld in je verbeelding tot in de puntjes klopt.


Het duurde niet lang voor ik 100% overtuigd was van deze 'spirituele' techniek.

Ik geef je graag twee punten waarom visualisatie een onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden is.

Twee redenen waarom visualiseren je dichter bij je doel brengt:


  • Cruciaal om je focus te behouden


De grootste, allerbelangrijkste reden: we houden onze focus vast. Wanneer je een doel probeert te behalen; probeer je zo gefocust mogelijk naar het gewenste eindresultaat toe te werken. Vaak vliegt de dag voorbij en ga je zo op in je dagelijkse beslommeringen dat je aan het eind van de week de voeling kwijt bent met wat je eigenlijk wilt bereiken.


Door ’s ochtends en ’s avonds tijd in te plannen om je doel te visualiseren zul je minder het gevoel hebben dat je de voeling met je doel verliest. Wanneer je echt een pro bent in visualiseren, zul je je doorheen de dag ook verbonden voelen met wat je visualiseert en hoe je leven er binnenkort zal uitzien.


  • Je ervaart het leven zoals het kan zijn.


Voor sommigen onder ons is verandering een mooie meerwaarde, voor anderen is het een kwestie van noodzaak. Visualisatie kan een vluchtroute zijn uit het leven die je momenteel leeft. Visualiseren focust je blik op wat mogelijk is, in plaats van op wat is.


Op die manier zal je voldoende zelfvertrouwen ontwikkelen en gerichter actie ondernemen om het gewenste resultaat te behalen. Je verkleint als het ware de kans om in je ongelukkige situatie te blijven steken. Door te focussen op wat mogelijk is, zet je je brein aan het werk om de juiste actie te ondernemen. Je pikt sneller kansen op en ziet mogelijkheden waar je anders problemen zou zien.


Kortom: tijd om je spiritueel gewaad uit de kast te halen.

X

Finsi.