Excuses zijn jouw grootste vijand.

Verantwoordelijkheid nemen voor ons leven is een belangrijk aspect in onze zoektocht naar succes. Ben jij klaar voor duurzame verandering in je leven? Gooi je excuses overboord en neem de touwtjes van je leven terug in handen.


Helaas zal er nooit een perfect moment zijn om te veranderen van job of een nieuwe zaak op te starten. We zijn uiterst creatief in onze excuses en schuiven onze grootste dromen steeds verder vooruit. Een drukke planning, kinderen of misschien wel een teveel aan stress? Het is confronterend om te erkennen dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons leven. Ook wanneer we ervoor kiezen om onze dromen niet achterna te gaan.
Mijn favoriete excuses:


Ook ik heb van tijd tot tijd mijn lijstje met smoesjes. Hieronder geef ik je met veel plezier een idee van mijn favoriete exemplaren:


  • Ik heb vandaag hard gewerkt, dus ik verdien wel een avondje Netflix. Zeker, maar geen zes avonden per week.


  • Snoozen omdat je slecht geslapen hebt. Neen. We zullen de slapeloosheid niet herstellen door een half uur langer te snoozen. Opstaan, en ’s avonds vroeg gaan slapen. Dat is wat ze een constructieve oplossing noemen.


  • Het is winter. Dit is in mijn ogen een volwaardig excuus. Ik gebruik het regelmatig. Goed voor het overmatig eten van rommel, lang in bed liggen en eeuwig durende Netflix-marathons. Na maart komt de zomer, dan is het natuurlijk te warm om productief te zijn.

Iedereen heeft zijn eigen plannen en dromen. Sommigen onder ons dromen van een eigen zaak, anderen dromen van financiële vrijheid. Zorg dat jij degene bent die je plannen waarmaakt. Op een bepaald punt wordt het zeer pijnlijk om terug te denken aan de oorsprong van je grootste droom. Sta eens stil bij hoe graag je bepaalde zaken in je leven wilt. Ga je droom achterna zoals een prooi vlucht voor de tanden van een leeuw.


X.

Finsi